Matrassen

Een nieuw matras

Een nieuw matras kopen is niet zo eenvoudig als het wellicht lijkt. Als je opzoek gaat naar een nieuw matras kom je in een wereld terecht waar je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zo ontzettend veel keus en de (verkoop) verhalen zijn zo verschillend wat het allemaal alleen nog maar moeilijker maakt om tot een goede keuze te komen. Want een matras moet bij je passen. Zowel de stevigheid moet juist zijn als ook het zogenaamde slaapklimaat (temperatuur en vochtigheid). Zodra een matras te warm is of te koud of te vochtig kan dit zorgen voor een onrustige onderbroken nachtrust.

De juiste stevigheid is wellicht nog wel belangrijker. Dit zorgt er namelijk voor dat het lichaam in een goede ergonomische houding ligt en  dat het matras comfortabel is.

Verder is de keuze van wat voor type matras u neemt ook nog belangrijk. U kunt kiezen uit Latex matrassen, Pocket matrassen, koudschuim matrassen of traagschuim matrassen.

Op het ene matras draai je eenvoudig om en op het andere kost dit veel meer moeite. Ook is het ene matras is wiebeliger en bewegelijker dan het andere en maakt de temperatuur van elke type matras een groot verschil.

 

 

Druk verlagend matras

Een druk-verlagend matras biedt veel comfort en is vaak ideaal voor mensen met lichamelijke klachten. Klachten zoals reuma en artrose maken het slapen en liggen pijnlijk en kunnen zodoende de nachtrust enorm verstoren. Een druk-verlagend matras biedt hierbij meestal een uitkomst. Men ervaart een soort van zwevend liggen en veel minder pijn op de pijnplekken. De doorbloeding wordt niet afgekneld waardoor iemand veel minder hoeft om te draaien in bed. Het gevolg is een rustige nachtrust met minder pijn.

Een drukverlagend matras is niet alleen voor mensen met lichamelijke klachten extra fijn maar ook voor mensen die van veel comfort houden. Houdt u er wel rekening mee dat dit een drukverlagend matras (traagschuim matras) vaak iets warmer is dan een “gewoon” matras.

 

 

One fits all, werkt dit met een matras?

Sinds kort zijn er diverse (marketing) matrassen start-ups die een matras in een doos in één hardheid leveren. Werkt dit concept eigenlijk wel en wat zijn de voor en nadelen? Was het maar zo gemakkelijk u koopt een matras en deze is perfect voor elk type lichaam en biedt tevens voor iedereen de juiste temperatuur. Nee, helaas werkt het bij matrassen niet zo. Het is namelijk met name de juiste stevigheid wat het verschil maakt tussen goed liggen en slapen of niet goed liggen en niet goed slapen. Het lijkt aantrekkelijk, een matras die voor iedereen geschikt is maar in de praktijk werkt het helemaal niet. Het zelfde geldt voor een bril of voor een paar schoenen, deze dient u op maat te nemen anders werkt het niet goed.