Bedden informatie

 

Wellicht het belangrijkste meubelstuk is het bed. Het is sowieso het meest gebruikte meubelstuk en heeft direct effect hoe u zich overdag voelt. Goed en fijn slapen doe je op een bed dat bij je wensen en verlangens past. Maar waar moet je dan op letten? Hieronder vindt u tips om een goed bij u passend matras te vinden.

 

Een bed dat bij u past

Omdat er zo veel aanbod is kan het vinden van een bed dat bij u past behoorlijk lastig zijn. Wordt het een éénpersoons bed, een tweepersoons bed of een twijfelaar. De maat is wellicht nog het gemakkelijkst van alles. Wel is het zo dat een groter bed altijd meer comfort biedt. Dan komt het volgende: wat voor bedbodem past het beste? U kunt kiezen voor ledikant met een lattenbodem of een schotelbodem of voor boxspring met een matras. En dan komt hert belangrijkste, het matras. Het matras bepaald de ondersteuning en het comfort.

 

Het juiste matras

Allereerst is de juiste stevigheid van het matras belangrijk. Een matras moet niet te zacht maar mag ook niet te hard zijn maar moet precies goed zijn. De juiste stevigheid is afhankelijk van uw gewicht en lengte maar ook van de manier van slapen. Als u op uw buik slaapt is het absoluut aan te raden een steviger matras te nemen. Bij het slapen op de buik ontstaat er namelijk meer spanning op de onderrug en op de nek. Om dit te voorkomen kunt u daarom beter voor een steviger matras kiezen. Als u eenmaal de juiste stevigheid gevonden heeft komt het volgende namelijk het slaapklimaat. De juiste temperatuur maakt het slapen op alle fronten beter. Een te warm of een te zacht bed laat mensen onrustig slapen en naar dromen. Nog iets waar u op zou kunnen letten is hoe het matras in combinatie met de bedbodem na beweegt. Een matras verend of juist stug zijn, wat vindt u prettig? Als u dit allemaal helder heeft weet u als het goed is wat voor type matras het moet gaan worden.

 

Soorten bedden

Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden met bedden. U kunt kiezen voor een iets hoger bed zodat u veel gemakkelijker in- en uit het bed kunt stappen. Dit zeker aan te raden als u wat ouder bed bent. Ook zou u kunnen kiezen voor een elektrisch verstelbaar bed. Dit is ware luxe zeker als u s, avonds voor het slapen gaan nog graag wat leest of tv kijkt.  Dan het uiterlijk van het bed. De keuze is enorm. U kunt kiezen uit een houten bed, een stalen frame of een met stof beklede boxpring. De meeste bedden zijn leverbaar in verschillende kleuren of hout soorten. U kunt van uw slaapkamer een oase van rust maken of juist een explosie aan kleur: de keuze is aan u.

 

Een bed erven?

Nu is een nieuw bed niet zo bijzonder maar in de middeleeuwen was dat heel anders. De meeste mensen waren toen arm en hadden niet eens een bed. Als je toen wel een bed had was dit het belangrijkste meubelstuk in huis. Een bed werd toen der tijd toen zelfs via een testament nagelaten aan familieleden. Als je welgesteld was kon het ook zijn dat je een bed als bruidsschat kreeg. Het beste ziet u uw bed ook als een zeer belangrijk meubelstuk en zorg dat u er jaren van kunt genieten.

Bed erven